Monday, January 31, 2011

Bonne Bell Smackers Chapstick Holder

cube, cylinders and the ball ... the hemisphere



I know I imagine your faces already seeing these pictures and ask, "but the Annalù will be determined by the geometry lately?". I want to reassure you that even if today I propose this cupola, or dome, wanting to stay in geometry, there is no surveyor in my life and Fabio can sleep soundly
;-) Actually it was a bit 'of time I had bought a dome-shaped mold, lying in mobile in attesa di essere utilizzato alla prima occasione. L'occasione appunto, mi si è presentata con la visita dei miei zii lucchesi, i quali sono stati nostri ospiti per un paio di giorni. Purtroppo sempre troppo pochi, sia per tutte le chiacchiere che avevamo da fare, sia per riuscire, io a preparare e loro a provare, i miei manicaretti. Ma ovviamente il tempo scarso non mi ha frenata dal preparare loro una cena dopo la pizza della sera precedente ed il pranzo a ristorante. Lungi da me l'idea di farli sentire male a mangiare tanto, non mi sono fatta problemi ad impacchettare tutto ciò che non sono riusciti ad assaggiare e mandarglielo a casa. D'altro canto, se in America i ristoratori si offendono se non porti via ciò che lasci nel piatto, non vedo cosa ci sia di male nel tagliare una porzione di cupola ed incartarla per poterla poi mangiare in momenti migliori, o per meglio dire, con appetiti maggiori.




Terrina di sgombro al salmone affumicato (da La Cucina)

Ingredienti per 4 monoporzioni
800 g di filetti di sgombro freschi
120 g di salmone affumicato a fettine
80 g di filetto di sgombro sott'olio
10 g di capperi
10 g di prezzemolo
4 uova di quaglia
2 patate piccole
sale
insalata per accompagnare (facoltativa)

Lavate le patate, mettetele in una casseruola con acqua fredda, portate ad ebollizione, salate, adjust the heat and simmer for 35 minutes.
Meanwhile cook the mackerel fillets steamed: put three fingers in acua pan with high sides on which to place the grill, bring to a boil, place the fish on the grill and cook for about 10 minutes or till it ready, turning once.
Cook the eggs in a small saucepan sobbollente in water for 5-6 minutes, then drained, pass them under cold water, then shell them. Wash the parsley, remove stems and chop the leaves together with the capers.
Break mackerel in oil, peel the potatoes and mash with a fork along with the mackerel fillets steamed, then let cool. Gather the mixture in a bowl with the chopped parsley, capers, salt and stir. Lined
4 molds portion with slices of salmon leaving them overboard, then fill with half the mixture, eggs disponetevi the center and completed with the remaining mixture. Cover the preparation of the mold inward protruding salmon slices and store in refrigerator to harden for at least 4 hours.
Before serving remove the molds from the refrigerator and baked the pâtés in individual dishes, served on the table accompanying them, if you like, with a little 'salad.



My Notes: Instead of the portions, I have prepared a single dome doubling the amount of ingredients. I lined the dome with the cling film and I replaced it with the quail eggs than hens.

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