Wednesday, March 2, 2011

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An appointment for a coffee ... Yo-yo effect



established that diets just do not want to hear, I thought of preparing a slab cake that could be a nightmare for our budget, but a dream for our taste buds , in which a succession of different sensations, go into raptures (this sentence seems out of a book of food critics:-D). Anyway, back to our bowl, comes from a book by a "Bakery" (Sorry, but mica bread sounds so good!) In Boston, but with some modifications on my part. In fact a few months ago I made a serious mistake was to visit the Amazon, the largest library of the web, and I looked through almost all the pages that talked about cookbooks in Italian or not. The result was a net increase of books in my library (fortunately I had a little 'space), with the bank account of the emotion that has become an almost purplish red, and I, who overdosed on cookbooks , did not even know which recipe to start.
Well, I finally decided! The opportunity I was given an appointment with a representative from taking from beloved Rosa said, "if we do well to 9.30 am the coffee" and the interlocutor, very nicely said "well, and I bring the cake, but Rosalie, a crisis of withdrawal has been countered by my gentle" no, no, sweet !"... then does the doctor say that we live in a democratic country:-D




Hazelnut-almond Dacquoise (by J. Chang from Flour)

Ingredients For the
Dacquoise
70 g of peeled and chopped hazelnuts
75 g almond flour
80 g almonds, peeled and chopped 35 g

hazelnut flour 185 g icing sugar

a pinch of salt 6 egg whites egg
70 g di zucchero

Per la ganache al cioccolato
455 g di cioccolato tritato (ho utilizzato del cioccolato fondente)
480 g di panna

Per la crema di burro al caffè
150 g di zucchero
60 g di acqua
2 uova
1 tuorlo
340 g di burro a temperatura ambiente
1 cucchiaino di espresso istantaneo o 60 g di espresso ristretto
un pizzico di sale

Nocciole intere e mandorle a filetti per decorare



Disegnare con una matita su un foglio di carta da forno tre rettangoli 25x7,5 cm ognuno. Capovolgere il foglio e posizionarlo sulla teglia in modo da vedere i rettangoli in trasparenza.
In una ciotola mix the dry ingredients of Dacquoise, except the almonds and hazelnuts, mount the egg whites until stiff and gradually incorporate the ingredients into the bowl, until a meringue soda. Put the mixture in a pastry bag to form three rectangles on the baking paper, following the shapes above, then sprinkle with chopped almonds and hazelnuts. Bake 20 minutes in preheated oven at 180 ° C and then lower the temperature 110 ° C and continue cooking for about an hour, turn off and leave the pan in the oven, cool completely.
Prepare the chocolate ganache: mettere in una ciotola il cioccolato tritato, riscaldare la panna portandola quasi ad ebollizione, versarla sul cioccolato, non toccare per un paio di minuti, quindi mescolare fino ad ottenere una crema omogenea e farla raffreddare completamente
Per la crema al burro, mettere in un pentolino l'acqua e lo zucchero e portarli alla temperatura di 114 °C. Nel frattempo con una frusta elettrica montare le uova con il tuorli, quando lo sciroppo sarà pronto, versarlo a filo sulle uova continuando a montarle e facendolo cadere all'interno delle pareti della ciotola. Continuare a montare le uova finché il composto non risulti freddo al tatto. Aggiungere il burro poco alla volta e continuare a mescolare, alla fine aggiungere l'espresso o il caffè istantaneo. Lasciare la crema a temperatura ambiente per almeno 30 minuti.
Montare la mattonella. Su un vassoio disporre un rettangolo di dacquise, ricoprirlo di ganache la cioccolato restando di mezzo centimetro all'interno dei bordi. Disporvi il secondo rettangolo e ricoprirlo di crema al burro, sempre restando all'interno dei bordi. Disporre l'ultimo rettangolo e spalmarvi sopra un sottile strato di crema al burro. Con la crema restante riempire i lati della mattonella in modo da renderli lisci. Ricoprire la mattonella, sia sopra che sui lati, di ganache al cioccolato. Decorare a piacere con nocciole e filetti di mandorle.



La prossima volta che prendo un appuntamento evito l'ora di breakfast!

Anna Luisa

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